Vedlikehold av skinn

Skinnjakker lages av mange typer råvarer som alle har sine karakteristika. En kan enten bruke kjøttsiden av skinnet som blir et semsket skinn, eller narvsiden som blir et nappaskinn. Vi bruker lammeskinn for nappaskinn jakker da disse gir de letteste og mykeste jakkene.Vi bruker geiteskinn for semsket da disse gir det fineste semsket skinnet.

Det brukes i dag kun vannbaserte farger. Disse er ikke så motstandsdyktige mot direkte belysning av kraftige spotter som acetonbaserte farger. Dette må det tas hensyn til når det gjelder vareplassering i butikk og hjemme i garderoben. Det er de klare fargene som er mest utsatt for falming. Viktig! Alle nye skinnjakker har overskudds farge. Ikke ta den hvite blusen første gang du tar jakken din i bruk. Den kan bli misfarget.

Aldri bruk bensin eller andre løsemidler som kan ødelegge fargen eller jakkens overflate.

Blod fjernes med å ta kaldt vann på så fort som mulig.

Alt skinn som ikke er kraftig dekkfarget trenger vedlikehold.  Vi anbefaler at jakkene impregneres en gang i året, og at alle nappajakkene får tilført fett en gang i året. En kan benytte en sprayimpregnering for semsket/nubuck skinn. Nøytral Impregnering som brukes på skinnsko funker bra.

Vi har i samarbeid med Leather Master utviklet en engangs serviett både for rensing og for beskyttelse/impregnering.  Vår Soft Cleaner benyttes til rengjøring, og deretter bruker en vår beskyttelseskrem (Protection Cream) til impregnering.