Prisen på en jakke avgjør ikke om den nupper eller ikke.

En jakke i «look like wool» er produsert i 100% polyester og vil ikke nuppe. Denne er mye billigere og mindre varm enn en jakke som inneholder ull da polyester fiberen er mye rimeligere enn naturfiber.

 

Boucle og Nppping

Nupping avhenger også av person og bruk. Ved bruk av f. eks skjerf i acryl vil det medføre at acryl som er en fiber som nupper svært lett gi fra seg fiber som fester seg på jakken. Ved bruk av ryggsekker og skuldervesker kan gnidning mot jakken medføre nupping.

Alle plagg produsert av naturfiber vil etterhvert nuppe. Graden av nupping avhenger av om plagget er produsert i en strikket vare eller en vevet vare. Hvor løst eller fast stoffet er strikket eller vevet. Jo fastere stoffet er strikket / vevd jo mindre nupping.

Boucle og nupping

Ella i farge 032/B. Mist

 

Våre modeller er produsert i en strikket Boucle som har løkker. Denne varen vil nuppe lettere enn en tett vevd vare som benyttes i for eksempel dresser og bukser.  En tett vevd vare som også benyttes i klassiske kåper/frakker vil nuppe mindre.

Det er internasjonal akseptert at dersom en oppnår 2,5 eller høyere så er dette OK for en strikket råvare. Vår Boucle oppnådde 4 på testen vi utførte i mars 2017 før vi startet produksjonen av jakkene.

Vi har i levert ca. 5000 jakker i Boucle og i løpet av de siste 3 årene over 10.000 plagg. Det har vært noen reklamasjoner på nupping, men for  høsten 2017 har det ikke vært noe tema i det hele tatt.

 

Boucle og nupping

Ella i farge 095/M. Grey

 

Nupping er som nevnt ovenfor avhengig av både person og bruk. Noen personer får nupping mye lettere enn andre.Vi tror at det har ingen hensikt i å gi kunden som «nupper» ny jakke fordi den vil også nuppe. Det er derfor viktig at du som forhandler og forbruker er klar over dette.

Vi er svært opptatt av å levere «verdi for pengene». Det vil si at en skal få en god kvalitet både når det gjelder råvarer og passform i forhold til det en betaler for produktet. Vi har fokus på dette under hele produktutviklingsprosessen.