Hva er en teknisk Jazz jakke?

Hjem » Hva er en teknisk Jazz jakke.

I Jazz sine tekniske by jakker vil du se denne etiketten. Den viser deg egenskapene på jakken.

Hva er vannsøyle?

 

Vannsøyle angi hvor mye vann et stykke stoff tåler før vannet trenger igjennom stoffet.

Det som måles er hvor høyt vanntrykk stoffet tåler. De ulike produsentene opererer med ulike tall for hva som er vanntett eller bare vannavvisende. Dette måles i millimeter eller meter. De fleste kvalitetsregnklær er merket med denne verdien. Våre plagg har en vannsøyle på 5000 mm. Det vil si at stoffet tåler en vannsøyle på 5 meter før vannet trenger gjennom stoffet.

Sømmer/glidelåser på jakker er ofte et svakt punkt for vanntette plagg. Vannet kan komme gjennom små hull som synåler lager. Vi benytter derfor teknologien «Fully taped seams» på Jazz sine tekniske by jakker. Her brukes et bånd som smeltes over sømmene for å lukke disse hullene. Dersom plagget skal brukes til vandring i byen og frem og tilbake til arbeid etc. så vil en vannsøyle på mellom 2000 – 5000 være nok. Dersom en skal en helg på fjellet anbefaler vi en vannsøyle over 5000.

Pustende jakker

Det er ikke bare regnet som gjør at du blir våt. Når vi beveger oss, produserer vi fuktighet, og det er mye mer enn folk tror. Puste egenskapene måles over en 24 timers periode. En måler hvor mye vanndamp som kan passere gjennom stoffet. Resultatet opplyses i antall gram av vann som kan passere gjennom en kvm i løpet av 24 timer. Jo høyere tall jo bedre pusteegenskaper.

Jakker laget av tekniske stoffer skal slippe gjennom damp. Primært med tanke på å slippe fuktighet fra kroppen ut fra jakka. Din egenproduksjon av fuktighet vil altså kunne bidra til at du opplever at du kjenner deg fuktig eller våt. Hold deg unna bomull. Det rette valget er ull eller syntetiske materialer laget for å transportere fuktigheten ut. På en varm sommerdag med regn, når temperaturen på innsiden og utsiden av jakken er ganske lik. Da vil damptransporten fungere dårlig. Du vil lettere bli svett og våt i Gore-Tex/tekniske-klær. På kalde vinterdager hvor det er stor forskjell på temperatur og damp på innsiden og utsiden av jakken, vil damptransporten være mer effektiv.