Hva er en teknisk by jakke?

En teknisk jakke hos Jazz er en jakke som er vanntett og pustende.

Jazz sin «Fashion & Function» kolleksjon består av tekniske jakker som er vanntette, pustende og har teipet sømmer.

Hva er betyr en vannsøyle?

Vanntett:

Graden av vanntetthet måles ved å plassere en søyle med vann over stoffet, og fylle denne med vann. En fyller opp vann til stoffet begynner å lekke. Våre plagg har en vannsøyle på 5000 mm. Det vil si at stoffet tåler en vannsøyle på 5 meter før vannet trenger gjennom stoffet.

Søm av plagg er ofte et svakt punkt for vanntette plagg. Vannet kan komme gjennom små hull som synåler lager. Vi benytter derfor teknologien «Fully taped seams» når vi produserer plaggene. Det brukes et bånd som smeltes over sømmene for å lukke disse hullene. Dersom plagget skal brukes til vandring rundt i byen, eller frem og tilbake til arbeid etc. så vil en vannsøyle på mellom 2000 – 5000 være nok. Dersom en skal en helg på fjellet anbefaler vi en vannsøyle fra 5000 og oppover.

Pustende:

Puste egenskapene måles over en 24 timers periode. En måler hvor mye vanndamp som  kan passere gjennom stoffet. Resultatet opplyses i antall gram av vann som kan passere gjennom en kvm i løpet av 24 timer. Jo høyere tall jo bedre pusteegenskaper. Jakker tenkt benyttet til spasering bør ha mellom 2000 – 5000 g når det gjelder puste egenskaper. Jakker benyttet til fjellturer og til ekstremsport kan ha opptil 20.000 g. For den beste pusteegenskapen må en ha ull under jakker.

 

 

 

Aden 066/Brick

Anikken 042/Blue

 

 

 

 

2019-10-24T11:01:26+02:0026. september 2018|0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Go to Top